Tırnak Bakım Önerileri

Tırnak Bakım Önerileri

Tırnaklarımız en önemli aksesuarlarımızdan biri sayılabilir. Hem sağlıklı hem de güzel görünen tırnaklar kombinlerimizin tamamlayıcısı niteliğindedir. Bu sebeple tırnaklarımıza iyi bakmak çok önemlidir. Bugün sağlıklı tırnaklara sahip olmanız için yapmanız gerekenlerden bahsedeceğiz.

Tırnaklarınıza iyi bakın



Çabuk kırılan tırnaklara sahipseniz, bunun sebebi sağlık sorunlardan kaynaklı olabilir. Kalsiyum eksikliği tırnakların çabuk kırılmasına ve güçsüzleşmesine sebep olur
Bu nedenle daha sık meyve ve sebze yemeniz kalsiyum eksikliğinizi giderecektir. Ayrıca tırnak yeme, koparma gibi alışkanlıklarınız varsa kendinizi psikolojik olarak motive etmeli ve bu alışkanlıktan vazgeçmelisiniz.

Tırnaklarınızı doğru törpülemelisiniz



Metal törpüler tırnaklarınıza zarar verebilir bu yüzden metal yerine cam ya da kağıt törpüler tercih etmeniz tırnaklarınız için çok daha faydalı olacaktır. Bunun yanısıra tırnaklarınızı törpüleme şekliniz de çok önemlidir. Küt ve yanları sivri şekilde törpülediğiniz tırnakların takılma ve kırılma olasılığı çok daha fazladır. Bu yüzden oval şekilleri tercih etmeniz faydalı olacaktır.

Ojelerinizi düzenli temizlemelisiniz



Ojelerinizi en fazla haftada bir temizlemeli ve en az iki gün ojesiz bırakıp nefes almasına izin vermelisiniz. Kullandığınız asetonların içeriğine dikkat etmeli, tırnaklarınıza zarar verecek maddeler içerenleri tercih etmemelisiniz. Asetonlar tırnaklarınızın soyulmasına ve güçsüzleşmesine sebep olabilir.

Tırnak Etlerinizi kesmeyin



Yapılan en büyük hatalardan biri tırnak etlerini kesmektir. Bunun yerine tırnaklarınızı sıcak suda bekletip etlerinizi geriye doğru ittirmelisiniz. Çünkü kesilen etler çok daha kalın ve hızlı büyürler. Bu da işlerinizi çok daha zorlaştırır. Ayrıca tırnak etlerinize bol bol krem sürmeyi ihmal etmemelisiniz.

Ojeden önce baz kullanın



Ojelerinizin altına mutlaka base coat, yani şeffaf oje uygulamalısınız. Bu sayede ojelerin kalıntı bırakmadan silinecektir. Bu da tırnaklarının daha fazla hava almasını sağlar.  Oje öncesinde baz kat uygulamadığınızda tırnağınız ojenin içerisindeki renk pigmentlerini emer ve tırnak yüzeyinde bozulmalar oluşur.

Yorum yaz