Renklerin Kıyafet Seçimimizdeki Önemi ve Anlamları

Renklerin Kıyafet Seçimimizdeki Önemi ve Anlamları

Renkler hayatımızın her parçasında büyük önem taşıyan unsurlardan biridir. Yediklerimizden, giydiklerimize, kullandığımız teknolojik aletlerden nevresim takımlarına kadar tüm yaşantımızı renklerle geçiririz. Bugün sizlere modada renklerin ne kadar önemli olduğunu, küçük ipuçlarıyla anlattık. Bakalım kıyafet tercihlerimizde kullandığımız renkler neleri etkiliyor...

 

Siyah

Siyah aslında gücün ve otoritenin rengidir. Fakat siyahın soğuk ve ulaşılmaz gösterebileceğini de unutmamanızı öneriyoruz. Özellikle ilk intibaının önemli olduğu, iş görüşmeleri, üniversitenin ilk günü gibi zamanlarda baştan aşağı siyah tercih etmemeye özen gösterebilirsiniz.

Kırmızı

Aslında siyah gibi gücün ve azmin simgesidir. Dikkat çekmek özünde olduğu için reklamlara sıklıkla tercih edilir. Bu yüzden yılbaşı ya da sevgililer günü gibi özel günlerde kırmızı akla gelen ilk renktir. Kırmızı renk, hareketliliği, dinamizmi, mutluluğu, azim ve kararlılığı ifade eder. Kırmızı renk giymeyi seven insanların, çoğu zaman kendilerini fiziksel özellikleriyle öne çıkarmayı seven, sağlam iradeli, güçlü ve gerçekçi kişiler oldukları düşünülür.

Beyaz

Beyaz masumiyet, temizlik ve saflığı sembolize eder. Huzur ve güven verdiğinden gelinlikler, doktor önlükleri ve hatta dikkat ederseniz pek çok ilaç kutusu beyaz tercih edilir. Tıpkı siyah gibi her şey ile uyumlu olabilmesi, onu moda dünyasında sevilen renklerden biri haline getiriyor. Ayrıca kıyafet seçimlerinde daha çok beyaz renk kullananların, daha istikrarlı, güvenilir ve temiz oldukları düşünülür.

Yeşil

Yeşil alçakgönüllülük, ferahlık ve zenginlik gibi anlamlarının yanında doğanın simgesidir. İnsana huzur veren, rahatlatan, güven veren bir renk olmakla birlikte, yeniliği, umudu, gençleşmeyi ve yeniden canlanmayı çağrıştırır. T

Sarı

Sarı, mutluluk, güneş, aydınlık ve yaratıcılık rengidir. Sarı kıyafetler tercih ettiğiniz zaman, büyüleyici, dinamik ve dikkat çekici görünürsünüz. Moraliniz bozuksa veya enerjinizin olmadığını hissediyorsanız, sarı giymeyi deneyin. Çünkü, insana sevinç ve coşku vermesiyle bilinen bir renktir.

Yorum yaz