Doğal Yöntemlerle Tırnaklarımızı Nasıl Güçlendiririz?

Doğal Yöntemlerle Tırnaklarımızı Nasıl Güçlendiririz?

Hepimiz hem sağlıklı hem de güzel görünen tırnaklara sahip olmak isteriz. Fırsat buldukça manikür ve pedikür yaptırmaya gitsek bile tırnaklarımızın bundan daha fazlasına ihtiyacı olduğunu biliriz. Bu hafta, çok daha sağlıklı tırnaklara sahip olmanızı kolaylaştıracak doğal yöntemleri sıraladık.

Limon Suyu


En bilindik yöntemlerden biri olan limon suyu, tırnaklarınızdaki çatlakların ve lekelerin giderilmesine yardımcı olur. Yarım limonu ılık bir suyun içerisine sıkın ve tırnaklarınızı bir süre içerisinde bekletin. Elinizde kalan limon kabuklarını da değerlendirerek tırnaklarınızı bu kabuklarla ovalayın. Ve işte sağlıklı tırnaklar!


Zeytinyağı


E vitamini bakımından oldukça zengin olan zeytinyağı, nemlendirme ve besleme konusunda oldukça etkilidir. Ayrıca tırnak uzatmada problem yaşayan biriyseniz, zeytinyağı ile sağlıklı ve uzun tırnaklara sahip olmanız çok kolay. Bir pamuk yardımıyla tırnaklarınıza zeytinyağını 10 dakika boyunca masaj yaparak yedirin. Sonuç sizi çok mutlu edecektir. 


Elma Sirkesi

En etkili yöntemlerden biri de sıcak suya 1 kaşık eklediğiniz elma sirkesini tırnaklarınıza sürmektir. Tırnakları yumuşatmak, güçlendirmek ve sağlıklı bir şekilde uzamasını sağlayan elma sirkesi, çıkan sonuçtan sonra vazgeçilmezlerinizden biri haline gelecek.


Bal ve Yumurta Sarısı

A vitamini içeren yumurta sarısı, tırnaklarınızın güçlenmesine yardımcı olacaktır. Bir çay kaşığı bal ve bir yumurtanın sarısını karıştırıp tırnaklarınızın çevresindeki deriye sürün ve 15 dakika bekletip yıkayın. İşte bu kadar!

Badem Yağı

A, B ve E vitamini bakımından zengin olan badem yağı, özellikle vitamin eksikliği nedeniyle kırılan tırnaklar için ideal bir çözümdür. Birkaç damla badem yağını tırnaklarınıza ve çevresine sürerek 3-4 dakika masaj yapın. Tırnaklarınız istediğinizden bile daha sağlıklı olacak!



Yorum yaz