Doğal İnci: Anlamı, Özelliği ve Gücü

Doğal İnci: Anlamı, Özelliği ve Gücü

İnci, topraktan gelen diğer değerli taşların aksine hem tatlı hem de tuzlu suda bulunabilen yumuşakçalarda oluşur.

 

Kum taneleri veya küçük parazitler gibi küçük yabancı cisimler yumuşakçaların içine girer ve savunma olarak çevresinde inci gibi katmanlar oluşturur. İnci'deki katmanlar, tıpkı bir soğanın katmanları gibi birikerek eşmerkezli daireler oluşturur.

 

Ne kadar çok katman oluşursa, İnci o kadar büyür. Üst üste binen katmanlar, İnci'ye eşsiz güzelliğini veren yanardöner bir parlaklık da yaratır.

 

İnsan yapımı incilerin aksine, doğal olarak oluşan incilerin şekillerinde çok hafif düzensizlikler olabilir, bu da onların çekiciliğine, değerine ve güzelliğine katkıda bulunur.

İncinin Anlamı

 

İnciler, dünyayı manevi bir şekilde görenler için özel bir büyüye sahiptir.

 

Taoizm, Hinduizm ve Budizm'de “yanan inci” kendi içsel bilgeliğimizi sembolize eder ve kozmosun ilahi enerjileriyle bağlantımızı güçlendirir.

 

İnciler, bizi gerçek benliklerimizi ve dünyadaki gerçek amacımızı gerçekten keşfetmeye teşvik eden bir iç gözlem mücevheridir.

 

İnciler ayrıca sihirbazlar tarafından da ödüllendirilir ve cadılar, diğer dünya kaynaklarından gelen istenmeyen enerjilere karşı koruyucu tılsımlardır.

İncinin Özellikleri

İncinin bulunduğu yumuşakça ve suya bağlı olarak incilerin beyaz, kahverengi, pembe, siyah, altın ve mavi renkleri mevcuttur.

 

Karat ile ölçülen değerli taşların aksine, İncinin ağırlığı tane olarak verilir. Bir değerli taş karatına eşit olmak için yaklaşık 4 tane İnci gerekir.

 

İnciler Filipinler ve Sri Lanka ve Karayipler'de ve Kaliforniya Körfezi'nde bulunabilir. Tatlı su ve tuzlu su İncileri Japonya, Çin, İrlanda, İskoçya, Fransa, Avusturya, Avustralya, Almanya ve ABD'de de bulunabilir. 

 

Metafizik Özellikler

İnciler, şifa ve metafizik amaçlar için kristallere ve minerallere benzer şekilde kullanılabilir.

 

Enerjileri doğada dişildir, yani meridyen ve çakra sistemlerinizde fazla Yang veya eril enerjiniz varsa kullanmak için yararlı araçlardır.

 

İnciler, birçok ay ritüelinde ve ayrıca tezahür çalışmalarında Tanrıça'nın bilgeliğine erişmek için kullanılabilir. Titreşimlerinde çok dengelidirler, aura ve eterik bedenlere denge ve uyum enerjilerini nazikçe getirirler.

 

Fiziksel iyileşme açısından, İnciler genellikle sindirim sistemi bozukluklarını tedavi etmek ve küçük lekelerden daha şiddetli yara izi, akne ve rosaceaya kadar cilt şikayetlerini gidermek için kullanılır.

Yorum yaz