Bir Stil İkonu: Kraliçe Elizabeth’in Mücehver Stili

Bir Stil İkonu: Kraliçe Elizabeth’in Mücehver Stili

Ametist Mücevher Seti

Bu çok zarif ve görkemli görüntüsü Kraliçe Elizabeth’i görmeyi en sevdiğimiz hali.

The Kent of Amethysts olarak bilinen mücevher seti elmas, broş ve kolyeden oluşuyor. Kraliçe Victoria’nın annesine ait olduğu bilinen bu set, Kraliçe Elizabeth’e çok yakışmış!

 

Birmanya Yakut Taç

Burma halkı tarafından Kraliçe’ye düğün hediyesi olarak tasarlanan bu taç bünyesinde tam 96 tane elmas barındırıyor! Bu hediyenin arkasındaki hikaye ise bir o kadar anlamlı. İnsanların 96 çeşit hastalığa yakalanabildiğine ve yakutun insanları hastalıklardan koruduğuna inanılıyor. Dolayısıyla bu taç Kraliçe’nin ne kadar sevildiğine dair kanıt niteliği taşıyor.

 

Üç Sıralı İnci Kolye

Kraliçe Elizabet dedik mi ilk akla gelen elbette inci kolyeler. Fakat bu kolye çok özel, çünkü bu kolye, Kraliçe’ye babası Kral VI. George’tan hediye.

 

Kraliçe’nin Yakut Kolyesi

Kraliçe Victoria adına tasarlanan bu yakut kolye, annesinin ölümünden sonra Kraliçe Elizabeth’e yadigar kalıyor. Bu yüzden bu kolye de, en az üç sıralı inci kolye kadar önemli.

 

İmparatorluk Devlet Tacı

Kraliçe Elizabeth’in çok aşina olduğumuz, taç giyme töreninden itibaren taktığı devlet tacı. Kral VI. George'un taç giyme töreni için yapılmış olan taç, 2868 elmas, parlak kesim ve altın ayaklarda renkli taşlar, 17 safir, 11 zümrüt ve 269 inciden oluşuyor.

 

Japon İnci Gerdanlık

Japon hükümeti tarafından Kraliçe için yaptırılan bu dört telli inci ve elmas gerdanlık adeta bir aile yadigarı. Yakın zamanda Cambridge Düşesinde görülen bu kolyeyi Elizabeth’in boynunda gördüğümüz anı düşünmeden hayal etmeden duramıyoruz.

 

Eğer siz de Kraliçe Elizabeth’in tarzından esinleniyorsanız, Doe Tasarım’ın inci kolyelerine mutlaka göz atmalısınız!

Yorum yaz