Işıl Işıl Bir Cilde Nasıl Sahip Oluruz?

Işıl Işıl Bir Cilde Nasıl Sahip Oluruz?

 

Hepimiz, her yaşımızda canlı, ışıltılı ve genç görünen bir cilde sahip olmak isteriz. Bu istediğimizi yerine getirmek için cildimizle ilgilenmeli, ihtiyacı olan her şeyi ona vermeliyiz ki günün sonunda aynaya baktığımızda bizi mutlu eden bir sonuçla karşılaşalım. Bugün, ışıltılı bir cilde sahip olmanızı kolaylaştırmak için küçük ipuçlarıyla geldik.

Peeling Yapın

Cildin yenilenme sürecini hızlandıran peeling, sivilcelere, lekelere ve siyah noktalara da oldukça iyi gelen bir yöntem. Belirli aralıklarla peeling işlemi yaptırmanız halinde, istediğiniz cilt tipine ulaşmanız kolay olacaktır.


C Vitamini Tüketmeyi İhmal Etmeyin


C vitamini, kollajen yapımını sağlıyor, bağ dokusu ile damar yapısını güçlendiriyor ve yaraların iyileşmesine katkıda bulunuyor. Cildi; yaşlanmaya yol açan serbest radikallere ve güneş hasarlarına karşı koruyor. Düzenli olarak tükettiğiniz c vitamini içeren besinler, cildinizin ışıl ışıl olmasını sağlıyor.


Egzersiz Yapın

Egzersiz yapmak kan dolaşımını harekete geçirdiği için, cildinizin daha ışıltılı ve genç görünmesine yardımcı oluyor. Sağlıklı bir cilde sahip olmak için günlük egzersizlerinizi yapmayı ihmal etmeyin deriz.


Bol Bol Su İçin


Cildin fonksiyonlarını yerine getirebilmesi için en çok ihtiyacı olan şey sudur. Yaşımız ilerledikçe vücudumuzdaki su miktarının düşmesiyle birlikte cildimiz kuruyor ve yıpranıyor. Bu durumun önüne geçmek için her gün en az 6 bardak su içmeyi unutmayın.


Yeşil Çay Hayatınızın Bir Parçası Olsun

Cildinizi zararlı etkenlerden koruyan ve canlı bir cilt tipine sahip olmanızı kolaylaştıran yeşil çayı mutlaka gün içerisinde tüketmeye çalışın.


Cildimiz ışıl ışıl olduğuna göre, bu güzel tenlere harika kolyelerin eşlik etmesi gerekir. Camaleon’un ışıltılı kolyelerine göz attınız mı?

Yorum yaz