Yüzük Ölçüsü Nasıl Alınır

Yüzük Ölçüsü Nasıl Alınır

Yüzük ölçüsü öğrenme ve hesaplama 

Yüzük ölçünüzü en doğru şekilde kuyumculardan ücretsiz olarak öğrenebilirsiniz. Evdeki ölçü alma yöntemlerini uygularken yapacağınız en ufak bir hata, yanlış ölçü almanıza sebep olabilir. Bu yüzden bir hatta bir kaç farklı kuyumcuya giderek ölçü almanızı tavsiye ediyoruz. 

Bunu iki farklı yöntemle yapabilirsiniz.

 

Çap Yöntemi ile Yüzük Ölçüsü Hesaplama

En basit yöntem olan çap yöntemi ile başlayalım, bu yöntemi uygulaya bilmek için parmağınıza tam olan bir yüzüğe ve bir cetvele ihtiyacımız var. Öncelikle yüzüğünüzü yatay olarak düz bir zemine koyun milimetre ölçüsü olan bir cetvel ile yüzüğün en geniş iç kısımdan yüzüğün çapını ölçün. (Örnek-1).  Ardından cetvelden milimetreyi okuyun ve bu ölçüyü değer tablosu ile karşılaştırarak ölçünüzü belirleyin.(Tablo-1)

 

 

Çevre Yöntemi Yüzük Ölçüsü Öğrenme

Bunun için gerekli malzemeler:
- Kağıt,
- Kalem,
- Makas,
- Bant
- Cetvel

Öncelikle 4 mm kalınlığında 9-10 mm uzunluğunda bir bir kağıt parçası kesmelisiniz. Sonra bu kağıdın bir ucuna bant yapıştırıp yüzük parmağımızın en dibine gelecek şekilde sıkıca bir yüzük şeklinde doldurmalı. Ardından parmağımızdan çıkarıp düzgün bir şekilde kesiyoruz ve cetvel ile milimetre cinsinde ölçünüz. Çıkan milimetre cinsinde ölçümüzden 40 çıkarttığımızda yüzük ölçümüz bulunur.

 

yuzuk-ring-size-olcusu 

Yorum yaz