Yüz Şeklinize Uygun Saç Modelleri

Yüz Şeklinize Uygun Saç Modelleri


Saçınızda bir değişim yapmak istiyor ama hala nasıl model olması gerektiğine karar veremiyor musunuz? Bunun için öncelikle hangi yüz hatlarına sahip olduğunuzu belirlemeniz gerekiyor. Hadi hep birlikte yüz şekillerine en uygun saç modellerini öğrenelim



Oval yüz şekli


Eğer oval yüz hatlarına sahipseniz, saçınıza şekil vermek çok kolay olacaktır. Güzellik uzmanlarına göre bu yüz şekli, kısa saçtan omuzlarda biten saç modellerine kadar hemen her tür kısa saç modelinde etkili sonuçlar veriyor. Hatta biraz daha uzun saçları tercih ederseniz de yüzünüze çok yakışacağından emin olabilirsiniz.

Yuvarlak yüz şekli: 


Yüz şekliniz yuvarlaksa daha uzun olan bir saç stili tercih etmek isteyebilirsiniz. Ayrıca daha ince katlar tercih etmeniz sizi havalı gösterecektir. Hatta normalde saçınızı ortadan ayırmıyorsanız, bu saç stiliyle bunu da deneyebilirsiniz.

Üçgen yüz şekli: 


Üçgen yüzler daha küçük bir alın ve daha geniş bir çene hattı ile kategorize edilir. Çene uzunluğunu ön plana çıkaracak bu yüz tiplerinde örgü modelleri, kulak arkası modeller ve sivri çene detayının ön plana çıktığı bir model seçmelisiniz. Ayrıca alnınızın dar olması nedeniyle kâkül kestirmekten kaçınmalısınız.

Kalp yüz şekli: 


Kalp şeklinde bir yüzünüz varsa, yeni bir saç kesimi seçerken özellikle dikkatli olmanız gerekir. Yüzünüzün üst kısmındaki genişliği azaltırken, kesiminizin yüzünüzün alt bölgelerine genişlik katacaktır. Ayrıca, kalp şeklinde yüz hatlarına sahip kadınlarda genellikle sahip olduğu çıkık elmacık kemiklerini de vurgulamak istemeniz mantıklı bir seçim olacaktır.

Kare yüz şekli: Hafif dalgalar
Kare bir yüze sahipseniz, incecik, narin bir stil olağanüstü bir seçim olacaktır. Görünümünüzü biraz yumuşatmak istiyorsanız, daha yuvarlak ve dokulu katmanlar seçmelisiniz. Hafif dalgalı katlar size yazın sıcaklarında çekici bir görünüm katacaktır.

Yorum yaz