KARANTİNADA SEVGİLİYLE YAPILACAK AKTİVİTELER

KARANTİNADA SEVGİLİYLE YAPILACAK AKTİVİTELER

Koronavirüs salgını nedeniyle hayatın olağan akışı değişti, insanlar uzun süre evlerinde vakit geçirmek zorunda kalırken ilişkiler de hayli zorlu bir sınavdan geçti. Süreç içinde birbirine olan aşkını daha iyi anlayan çiftler için 14 Şubat şimdi çok daha anlamlı. Sen de karantinada sevgililer günü kutlamaya hazırlananlardansan, bu yıl 14 Şubat’ı çok daha özel ve unutulmaz kılabilirsin. Hayatı eve sığdırmak, aşka hayatında daha çok yer açmak için neler yapabilirsin senin için derledik. 

Karantina Döneminde Sevgililer Günü Nasıl Olmalı?

Karantina dönemi, evden çıkılamayan uzun saatler anlamına geliyor. Herkesin kapalı alanda durmaktan biraz stres dolduğu bugünlerde, sevgililer gününün bir gerginlik sebebi değil huzur vesilesi olması gerekiyor. Hazırlıklara başlamadan önce, kendini sakinleştirmeli ve hayatın zaten zor olduğu koronavirüs döneminde; eğlenceli, huzurlu ve romantik bir sevgililer günü nasıl olmalı düşünmelisin.

 

Karantinada Sevgiliyle Yapılabilecek Aktiviteler

Sevgililer günü kutlamasına gelmeden önce karantina dönemini renklendirecek aktivitelere kulak verebilirsin. Evde baş başa geçirilen her günün aynı derecede mutluluk ve huzur dolu olmasını beklemek güç… Baze tartışabilir, anlaşamayabilirsiniz. Onlar da aşkın doğasında var… Ancak aranızdaki uyumu ve sevgiyi yeniden pekiştirecek, birlikte yapacağınız aktivitelerle aşkınızın gücünü hissetmeniz mümkün. 

  • Dans etmek: Romantik bir tango veya eğlenceli bir salsa… Canın hangisini istiyorsa biraz müzikle kendini ritme bırakabilirsin. Yeni danslar öğrenmek, online derslerle çift uyumunuzu pekiştirmek elinde. Beraber dans derslerine katılabilir, evinizin rahatlığında eğlenirken öğrenebilirsiniz. Profesyonel bir girişime gerek yok dersen, günün herhangi bir anında biraz müzikle, evde olmanın sıkıntısını üzerinden atabilirsin. Sevgilinle dans etmenin romantik olduğu kadar eğlenceli olduğunu keşfetmek için evden daha iyi bir ortam olabilir mi? 
  • Yemek yapmak: Hayatında hiç mutfağa girmemiş olabilirsin veya mutfakta senin kadar becerikli olmayan bir sevgilin var diyelim… Karantina beraber yemek yapmayı denemenize imkan veriyor. Biriniz makarna yaparken diğeriniz sos hazırlıyor. Biri salata için sebze doğrarken diğeri ızgarayı yakıyor. Böylece mükemmel çiftin fotoğrafı mutfakta çekiliyor. Aşkın yemekle ve mutfakla bir ilgisi olmalı diyorsan, sen de beraber yemek yapmanın keyfine varabilirsin. 
  • Film izlemek: Sezonlarca sürmüş bir diziye veya o çok övülen filme başlamak için daha ne bekliyorsun? Biraz mısır patlatıp ve eşofmanları giyip beraber film izleyebilirsiniz. Romantik komediler, sezonlarca sürmüş efsane diziler sizi bekliyor. Aşkın en eğlenceli anları film izlerken yaşanıyor. 
  • Eve vakit ayırmak: Boyanacak sandalyeler, duvarlar, dekore edilecek odalar hep boş bir zamanını bekliyordu değil mi? Sevgilinle beraber evi yeniden düzenlemek için karantina harika bir zaman dilimi veriyor. Biraz boya, fırça, bolca yaratıcılık ve aşkla evi ikiniz için daha güzel bir hale getirebilirsiniz.

 

Korona Döneminde Evde Sevgililer Günü Nasıl Kutlanır?

  • Beraber en sevdiğiniz yemekleri yaparak güzel bir sofra hazırlayabilirsiniz. 
  • Sizde anısı olan müzikleri listelemeyi unutmamalısınız. 
  • Karaoke gibi eğlenceli fikirleri sevgililer gününde hayata geçirebilirsin. Ayrıca sevgililer günü, öğrendiğiniz dansları denemek için iyi bir zaman. Biraz dans ederek aşkın ritmini hissetmeye ne dersin? 
  • Hediyeleri şık paketlerle sunmayı unutmamalısın, onları birden çok kutuya koyarak hediye açma sürecini daha sürprizli bir hale getirebilirsin. 
  • Sevgililer günü kutlaması biraz daha renkli olsun istiyorsan, en yapamadığınız şeyleri denemek için bugünü bir fırsat olarak kullanabilirsiniz. Örneğin yemek yapamayana yemek, sofra hazırlamada kötü olana servis ödevi vererek rekabeti kızıştırabilirsiniz.
  • Romantik bir film, eğlenceli bir masa oyunu, canlı performans ve dans ile günü ikiniz için daha özel hale getirebilirsiniz. 
  • Sevgililer günü anınız olacak fotoğraflar çekmelisiniz. Dilerseniz eğlenceli fotoğraf temaları oluşturarak güne renk katabilirsiniz. İki kişiyken fotoğraf çekmek zor olacak diyorsan, bir tripod yardımıyla sorunu çözebilirsin. 
  • Sevgiliyle baş başa bir yemek ve romantik bir akşam ikinize de en güzel hediye. Zorlu korona günlerinde beraberliğinizi içten bir teşekkürle taçlandırmayı unutmamalısın. “İyi ki varsın” derken sevgi sözcüklerini birbiriniz için telaffuz edebilirsiniz. 
  • Sevgililer gününde baş başa olmanın tadını doyasıya çıkarabilmek için telefonları kapatmayı ihmal etmemelisiniz. 

Sen de küçük ayrıntılara dikkat ederek bu sevgililer gününün tadını çıkarabilir, 14 Şubat’ı ikiniz için daha özel hale getirebilirsin. Sevgililer günü için www.camaleon.com.tr’yi ziyaret edebilir, ona kendini özel hissettirecek kaliteli ve şık hediyeleri kolaylıkla sipariş verebilirsin. 

 

Yorum yaz