Dünyada en bol bulunan elementlerden biri olan kükürt, gümüşün kararmasının en büyük sebebidir. Banyo gibi nemli alanlar, hava alımına açık saklama koşulları gibi birçok neden gümüşlerin kararmasına neden olur. 

Gümüş takılarınızı kullanmadığınız zamanlar mutlaka kapalı bir kutuda saklamanız ve havayla fazla temas ettirmeniz gerekir. Yaz aylarında aşırı terleme nedeniyle de kararabilen gümüş kolyeler, oldukça basit bir şekilde temizlenebilir. Şimdi hep birlikte gümüşlerimizi nasıl temizleyebileceğimizi öğrenelim...

Karbonat ve Sirke İle Gümüş Parlatma

2 yemek kaşığı sirkeli su ile 2 yemek kaşığı karbonatı karıştırarak gümüşlerinizi yarım saat karışımın içinde bekletin, daha sonra temiz ve yumuşak bir bez yardımıyla güzelce silin. Ve işte parıl parıl parlayan aksesuarlarınız hazır.

Tuz ve Limonla Gümüş Parlatma

Tuz ve limon gümüş kolye parlatma konusunda en çok tercih edilen yöntemlerdendir. Yine yarım saat bekletilerek yumuşak bir bezle silerseniz, harika sonuçlar elde edeceğinizi göreceksiniz.

Gümüş Temizleme Bezi ile Gümüş Parlatma

Gümüş temizleme konusunda çözüm bulmak için ihtiyacınız olan yumuşak bez,  kullanabileceğiniz en etkili temizlik yöntemidir. Gözlük temizleme bezine benzeyen yumuşak bir bezle düzenli olarak kolyenizi temizlemeniz oldukça başarılı bir sonuç almanızı sağlar. Hiçbir şey bulamazsanız, gözlük temizleme mendili de kullanabilirsiniz.

Gümüş Parlatma Cilası ile Gümüş Parlatma

Gümüşçülerin en sık tercih ettiği parlatma yöntemlerinden olan gümüş cilası, gümüşlere özel olarak uygulanan ve anında parlama sağlayan bir gümüş parlatma yöntemidir. Oldukça basit olan gümüş cilası kullanımı, gümüş kararmadan önce sarardığı vakit kullanılırsa en iyi sonucun ortaya çıkmasını sağlar.

Gümüş Kolyeler Nasıl Saklanmalıdır?

Gümüş kolyelerin kararması için diğer bir yöntem de kolyenin takılmasıdır. Bu yüzden boynunuzda bulunduracağınız kolyenizi düzenli olarak takarsanız herhangi bir sorun da yaşanmayacaktır.

Bazı insanların terleri asidik açıdan yoğun olduğu için gümüşün daha çabuk kararmasına neden olabilir. Bu yüzden gümüşün kararmasını beklemeden sarardığında önleminizi almanız önemlidir. Gümüşler kararmadan önce sarımsı bir hal alır ve bu şekildeyken fark etmeniz durumunda pamuklu bir bezle silmeniz bile yeterli bakımı sağlar.

Gümüş aksesuarlardan vazgeçemeyenler, her kombinde mutlaka gümüş takıları tercih edenler, buraya tıklayarak tüm gümüş ürünlerimizi görebilirsiniz. Lafı daha fazla uzatmadan sizi gümüş aksesuarlarımızla baş başa bırakıyoruz...